''Ben Yusuf Umut. Genelde böyle söyleyince hangisini kullanıyosun diye soruyolar. Ben ikisini de sevmiyom diyom. O yüzden ikisini de kullanıyom. Dedem demiş illa Yusuf koyun. Peygamber ismi, mübarek olur. Annem de Umut istemiş. İşte Yusuf Umut. Ben olmuşum.’'
Yusuf Umut, tanımlayamadığı ama vaz da geçemediği bir özgürlüğün peşinde kendi yolculuğunu anlatıyor. Acaba bu özgürlük, sınırlarından taşan Yusuf Umut’u en sonunda aradığı ortama yakınlaştırabilecek, onu çekyatların, kuralların, sınırların içinden kurtarabilecek mi?
Bi de buradan soralım;
Ne Olacak bu Yusuf Umut’un Hali?
Yazan: Alis Çalışkan, Hakan Emre Ünal Yönetmenler: Ayşe Draz, Nezaket Erden Işık Tasarımı: Muhammed Ali Dönmez Hareket Tasarımı: Ekin Tunçeli Kostüm Tasarımı: Şeyma Arslaner Dekor Tasarımı: Ayça Bildik Müzik: TürkodiRoma Video/ Animasyon: Büşra Keskin Video Tasarmı: Berrak Çölak, Engin Palabıyık İllüstratör: Perim İşisağ Asistan: Çağla Yağmur Doğan Afiş Tasarım: Kardelen Akça
N'olcak Bu Yusuf Umut'un Hali oyunun ve diğer Hemhâl Tiyatro oyunlarının tarihlerine ve biletlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Günümüz dünyasında geçen özgün bir oyun olan "Tırnak İçinde Hizmetçiler” merkezine bir evdeki iki ‘’hizmetçi’’yi alır. Bu iki kadın kim olduklarını bilemeyecek hale geldikleri bir oyunu sürdürmeye devam ederken, kaçmak istedikleri kendileri ile yüzleşmek zorunda kalırlar. Bu yüzleşmeye sebep veren belirsizliğin içinde tek sığınakları, tekinsizce oyun oynamaya devam etmektir.
Yazan/ Yöneten: Hakan Emre Ünal Dramaturg: Ayşe Draz Oyuncular: Nezaket Erden, Pınar Güntürkün Sahne Tasarımı: Nursev Demirbaş Işık Tasarımı: İsmail Sağır Hareket Tasarımı: Gizem Bilgen Kostüm Tasarımı: Sanem Gençalp Dekor Tasarımı: Güray Doğru Asistan: Buse Uzun
Tırnak İçinde Hizmetçiler oyunun ve diğer Hemhâl Tiyatro oyunlarının tarihlerine ve biletlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.
Roman Hakkında:
“Gerçekleşmeyen düşler, aralarında doğup büyüdüğüm insanları paramparça etti… Kente ayak uydurabilmek için boğuşup durdum. Her yanım yara bere içinde kaldı. Boğuşurken birlikte doğup büyüdüğüm insanlardan ayrı düştüm. Ama kendi öz değerlerimi, dilimi ve o insanların durulmaz bir coşkuyla bana taşıdıkları sevgiyi koruyabilmek için direndim.Bu roman bu direnişim için aralarında büyüdüğüm insanların bana armağanıdır.”
Latife Tekin
Oyun Hakkında:
Köyden şehre göç eden kalabalık bir ailenin şehirle mücadelesini ailenin en küçük kızı Dirmit'in gözünden dinliyoruz. Sıkıştıkları tek odalı evde, şehre tutunma mücadelesinde hepsi kendilerince bir yol tutturuyor. Dirmit kız ise durmak bilmeyen merakı ve direnme gücü sayesinde karşısına çıkan zorluklarla baş etmenin türlü yollarını buluyor. Onu şehirden korumaya çalışan annesi Atiye, babası Huvat ve abileri Dirmit'in türlü yollarından huylanıyor, ona adet ve geleneklerin rehberliğinde türlü engeller koyuyorlar. Ama Dirmit durur mu, durmuyor!
Hakan Emre Ünal- Nezaket Erden
Süreç Hakkında:
Oyun, romanın oyuncu kişisine dokunduğu yerden Dirmit’i, Dirmit’in anlatısı üzerinden ise romandaki diğer karakterleri tanıma ve romanın yazar-anlatıcı yoluyla kurulmuş büyülü gerçekçi dilini, karakter-anlatıcıyla en yalın halde sahneye taşıma araştırmasının bir ürünüdür.
Yazan: Latife Tekin Yöneten: Hakan Emre Ünal Uyarlayanlar: Hakan Emre Ünal, Nezaket Erden Oynayan: Nezaket Erden Danışman: Zeynep Günsür Yüceil Afiş Tasarım: Kardelen Akça
Sevgili Arsız Ölüm - Dirmit oyunun ve diğer Hemhâl Tiyatro oyunlarının tarihlerine ve biletlerine aşağıdaki linkten ulaşabilirsiniz.